Számomra ez volt a legegyértelműbb bizonyíték, hogy valami nagyon jó dolog történt velem…

„Önfeladásból – Önfelépítés, már a cím is mélyen megérintett, úgy éreztem, hogy ez tökéletesen rám lett szabva.

Ennek ellenére sokáig gondolkodtam rajta, hogy részt vegyek-e, mert persze mindenki mást előrébb helyezek, mint magamat és rengeteg dolgom van mindig és honnan lenne nekem időm, hetente kizárólag magamra és hogy lesz ilyen alkalmakkor a gyerekek haja beszárítva, stb. stb…????

Sorolhatnám még, hasonló kérdések forogtak folyamatosan a fejemben, de ahogy közeledett a kezdés időpontja, egyre jobban azt éreztem, hogy nagyon vonz ez engem, nem akar elengedni ez a gondolat.

Nagyon kíváncsi is voltam, hogy mire jutok, ha szembekerülök saját magammal?

Kíváncsi voltam, hogy miért vagyok v. lettem olyan, amilyen, mik az okok, a miértek; válaszokat kerestem, hogy hogyan tudnék végre változtatni az életem berögzült játszmáin, illetve azokat elhagyva “józanul”, tisztább fejjel látni, hogy mi történik, hogy zajlik az életem?

Kicsit reméltem, hogy ezt a “szabadon zajlást” és önkéntelen sodródást esetleg befolyásolhatnám jobban és kézbe vehetem az életem irányítását. Egyébként is megfogalmazódott bennem már az a gondolat is, hogy mindig csak másokkal foglalkozok, másokra fordítok időt, de magamra szinte sosem, vagy már csak akkor, amikor már nagyon muszáj.

Jött a születésnapom is, így aztán úgy döntöttem végre, hogy meglepem magam a születésnapomra.

Örömmel mondhatom, hogy

JELEN ÉLETEM LEGJOBB DÖNTÉSE VOLT,

hogy belevágtam ebbe a programba.

Minden egyes alkalommal nagyon jól éreztem magam. Hiába volt sok egyéb teendőm, mindig örömmel vártam a következő találkozót, pedig általában lelkiismeret-furdalásom szokott lenni, ha kizárólag magamra fordítok időt. Minden alkalommal újabb felismerésre tettem szert, hogy mi miért történt/történik az életemben és ezeknek a miérteknek a megértése nagyon felszabadító volt. Ezen felül olyan technikákat kaptam a kezembe, amik segítenek elindulni azon az úton, hogy valóban a magam ura legyek és valóban én irányítsam az életemet.

Pl. megtanultam nemet mondani; megismertem, hogy mik azok a gyermekkori “lelki hozományok”, amik az egész életemet megbélyegezték (eddig), vagy felismertem, hogy mi a saját szeretetnyelvem.

Ezek után, az itt tanult tudás felhasználásával sokkal tudatosabban tudom irányítani az életemet.

Bevallom, mivel ebben az időszakban is sok teendőm volt, nagyon sok időt nem tudtam plusz gyakorlásra / elmélkedésre fordítani, de még így is egyértelműen beindult egy pozitív folyamat az életemben.

Általában is jobb kedvem volt, de még a “karácsonyi készülődős stressznek” is sokkal jobban ellen tudtam állni, pl:

ez volt az első karácsony kb. 15 év után, hogy karácsonyra nem fordultam be teljesen és nem lettem “egyenes szájú”, zsörtölődős boszorkány.

Számomra ez volt a legegyértelműbb bizonyíték, hogy valami nagyon jó dolog történt velem Arinál.”

Bármikor olvasod e fenti sorokat Barbara tollából és szívéből, talán Benned is felmerül az érzés, hogy Te is szeretnéd a karácsonyi ünnepeket stressz nélkül megélni. Vagy a nyaralást, vagy a nyári szünet utáni tanévkezdés és utáni rémálmokat, de még inkább a teljes életedet szeretnéd harmóniában, nyugalomban, békében megélni.

Ahhoz, hogy az előtted álló kihívásokat könnyedebben tudd kezelni, megélni, már most kell elkezdeni dolgozni, elvetni a magot, hogy a gyümölcsöt idővel learathasd. 

Mint ahogy a paradicsom magját is el kell vetned időben, hogy leszüretelhesd a termését.

Ha Neked is szándékodban áll elvetni ezt a magocskát, megtehetjük együtt.

Bármilyen kérdésed felmerül, hívj, vagy írd meg nekem, szívesen válaszolok!

Önfeladásból – Önfelépítés

Írjuk újra Életed forgatókönyvét az Értékes Anya Programban!

Mert boldog gyermeket boldog Anya nevel,

boldog családja boldog Nőnek van!

Érezd, tudd, éld: Értékes Anya vagy!