Értékes Anya program

Értékes anya program

Anya vagy?
Szakács, taxis, tanító, bébiszitter, takarítőnő, feleség, barátnő
Megnyugtatsz, dédelgetsz,
beteget ápolsz, lelket simogatsz,
mosolyogsz akkor is ha fáj a szíved,
játszol, miközben a fejedben az jár, hogy a mosogatógépet ki kellene pakolnod és a vacsora sincs kész,
teendők sokaságától szorongsz, amitől gyakran elpattan az az utolsó cérnaszál….

Érdekel, hogyan tudod kiegyensúlyozottan kormányozni a családi életet, nyugalommal, türelemmel, következetességgel, szeretettel, a szívedben, mosollyal az arcodon, megélve a jelent?
(Anélkül, hogy elpattanna gyakran az a cérnaszál)

Önfeladásból – Önfelépítés

Nem csak Anya vagy, NE felejtsd el ÖnMAGad!

Az Anya jólléte a tét!
Fontos, hogy az Anya jól legyen, mert akkor a család többi tagja is jól lesz.
Azonban ez nem sok családban van jelen.
Anya mindent is csinál. Anya mindenkit is kiszolgál. Anya mindenkire is figyel.
De Ő-rá ki figyel?
Vajon a sok teendő mellett tud, képes, van ideje ereje ÖnMAGára figyelni?
Nem igazán…

Hivatásom során bármikor is fordultak hozzám az Anyák, szinte kivétel nélkül arról szólt a fájdalmuk, hogy fáradtak, hogy kimerültek, hogy ők vannak a családi sor végén.

Magukat teszik utolsó helyre… mindenben…

És nagyon nem jól van ez így…

Hiszen, ahogy a légiutas kísérőket is oktatják, létfontosságú, hogy mentés esetén, saját magukra tegyék fel az oxigénmaszkot, különben nem lesz elegendő levegőjük a többiek megmentésére.

Jó lenne tudni, mindezt alkalmazni a családok életében is. És mind a Nők, az Anyák, mind a Férfiak, az Apák ezzel tisztában legyenek.

Azonban mégis bármennyire nem könnyű elfogadni, az Anya az, aki a melegséggel, a nyugalommal, a békével várja otthon a családot, Ő az, akinek ÖnMAGában is jó lenne, ha meg tudná teremteni mindazt, amit a családjának tovább szeretne adni.

Ez viszont nem működhet úgy, hogy saját magát teszi a sor végére.

Nem tanítják sehol, hogy hogyan is kellene, működhetne jól az Anya, hogyan tudna boldog, kiegyensúlyozott életet élni. Mik azok a fontos dolgok, amivel tisztában kellene lennie, mik azok az alapvető rendszerek, amik a segítségére lennének a jól működő családi egységhez.

Sok éves szakmai tapasztalatom alapján látom, hogy hol vannak azok az elakadások, amelyek nem engedik meg a Nőknek, az Anyáknak azt, hogy értékeljék, tiszteljék, becsüljék saját magukat Anyaként, Nőként, ÖnMAGukként.

Küzdenek azzal, hogy a gyermekek gyakran szemtelenek velük, küzdenek azzal, hogy semmire nem jut idejük, a párkapcsolatuk pedig leggyakrabban romokban hever, szinte csak élnek egymás mellett.

Ezért is alkottam meg egy programot, amelyen végig viszem azokat az Anyákat, akik készen állnak arra, hogy végre saját kezükbe vegyék az életük irányítását, vissza vegyék a saját életük felett az irányítást, megismerjék végre ÖnMAGukat. Ezáltal kapnak egy iránymutatást.

“Kedves Ari!

Nagyon szépen köszönöm a sok munkádat a belém fektetett hitedet, rajtam te tudtál segíteni te tudtad megértetni, és felnyitni a szemem, hogy az energiáimat, a figyelmemet, a kedvességemet, nem fordíthatom folyamatosan más emberekre, csak azért mert mindenkinek meg akarok felelni.

Az összes energiámat elhasználtam miközben visszafele nem kaptam, így a mérleg serpenyője felborult.

Figyelnem kell rá, hogy a mérleg folyamatos libikókában lengjen. Nem tudok csak adni, mert tönkremegyek. Nem kell mindenkinek megfelelnem, nem is szabad! Szépen lassan próbáltam így tenni és számomra fontosnak hitt emberek is eltávolodtak tőlem, nem változtam meg, csak figyelek magamra.

Akitől kapok, annak adok, gyorsan elfogytak így a “barátok” féltem ettől. Ma már azt veszem észre, hogy nem is kívánok több barátot. (Kb 4 van ) Sokszor azon kapom magam, hogy jobban érzem magam egyedül vagy a szűk családom társaságában .

Egyszerűen nem adtam volna egy fillért sem tavaly ilyenkor a házasságomért, de mivel a házassági alapunk, hatalmas tűzzel és szerelemmel indult, így a te segítségeddel ma ismét boldog házastársi kapcsolatban élek a férjemmel. Őrületes nagy munka, erő, fájdalom, kínlódás bizalmatlanság, ami a mai erős stabil énem mögött van. Hatalmas vihar, amin átmentünk, de igaz hogy a legfájdalmasabb dolgok a legnagyobb tanítók. Más ember lettem mire kijöttem a viharból!

Az életben már másképp látom az embereket, házasságokat, bölcsebben és sajnos a mai világban a házasságokat egyszerűbb és lehet trendibb is letenni, eldobni továbblépni, mint sokat dolgozni azon hogy ami egykor nagy hittel érzelmekkel teli szerelem volt megmentsük.

(Szó szerint itt is fogyasztó társadalmi életet élünk. )

Pedig azt kellene észrevenni, hogy attól, mert elválok a sebeimet nem gyógyítja be senki , és semmi, csak a teteje behegesedik , de az nem gyógyult meg ! Ezeket a sebeket csak MAGunk és aki ejtette, azok tudják meggyógyítani. Márpedig ha mérhetetlen hittel ,szerelemmel indult egy házasság akkor ott kell, hogy legyen parázs! Meg kell keresni, erre kell koncentrálni és EGYÜTT ezt a tüzet kell ismét fellobbantani, jobb együtt gyógyult sebbel megöregedni, mint sebesen gyógyulatlanul Új párt keresni, hazudni az új párunknak, magunknak, a körülöttünk élőknek, hogy ismét boldog vagyok, mert észrevétlenül idővel bántani fogod az új párodat és MAGadat! Hisz nem dolgoztál magadon, így mikor a párkapcsolatod arra a szintre ér; újra fájni fog, és nem lesz boldog, az életed, mert a seb nincs meggyógyítva. A sebeket együtt tudjuk gyógyítani, akkor van közösen tovább. Ha egyedül gyógyulsz. Mert a párod nem hisz ebben, akkor te meggyógyulsz. Ő pedig leválik az életedről, mert túl nőtted.

Kell, hogy legyen saját Hitünk, kell, hogy elhiggyük: anya nélkül is el van a család otthon, egy hétvégét , kell hogy tudják és én is TUDJAM hogy észrevegyem , hogy magamat kell a legjobban szeretni , mert ez a legfontosabb , hogy magammal jóba legyek , szeressem ÖNMAGAM! BECSÜLJEM MAGam! Ezek után már csak figyelek: itt jön a CSODA ….lassan minden a helyére kerül, mindenki boldogabb, ha anya boldog,

Nem attól leszek boldog (rájöttem) hogy mindenkit kiszolgáljak, hogy mindenkinek megfeleljek, hogy sok barátunk legyen.

Már sokszor akkor érzem jól magam, teljesnek, ha egyedül vagyok, vagy a szűk családommal.

A férjemmel, a gyerekeimmel.

Nincs szükségem sok “barátra “

 

A férjemmel minőségi időre pedig IGEN!

 

Fontos dolgokat elfelejtünk, elvisz bennünket a rohanó világ, pedig csak annyi kell, hogy játszunk együtt , (igen mi felnőttek JÁTSZUNK! Pl:scrabble), beszélgessünk , nevessünk , sétáljunk EGYÜTT ! Érezzük jól MAGunkat Együtt és EGYedül is!

Legyen erre időnk, vegyük észre, tegyük meg, ne érdekeljen mások véleménye.

Ne a netnek higgyünk, mert az egy filteres hazug világ.

Ezeket az emberek észrevennék, 10 Házasságból maximum egy válna el, a többi a legnagyobb becsapást, fájdalmat, megalázást, az elveszett hitet, meggyógyítaná.

Stabilabb, boldogabb, minőségibb időt élhetnének együtt örökre,

Ma már minden adott és elérhető földi paradicsomban élhetnénk, ha a legfontosabbat megtanítanák. Mert saját magunkat kell megismerni, hogy JÓL működjön MINDEN!

Sajnos ezt nem teszik be az órarendbe az iskolába.

Pedig ez lenne az alappillér. Ez lenne a legfontosabb, hogy egy kineziológus rá vezessen, hogy felismerjük mitől érezzük jól magunkat.

Ez nem egy vers amit megtanulunk.

Ez munka és egyéni. Mindenkinek más súly van a hátizsákjában.

Ehhez kellett nekem Ari. Magamtól nem tudtam volna megcsinálni, felismerni, észrevenni és megtanulni, köszönöm szépen és örök hálám neked.

 

Ezeket a sorokat egy Noszvaji szállodában hanyatt dőlve írom. Egyedül!

Úgy hogy a férjem és a gyerekeim otthon vannak.

Kiegyensúlyozott, nyugodt, boldog családi élettel tele a lelkem.

De fontosnak tartom a folyamatos munkát.

Ez egy út, amin tanulok, nekem Ari aki a vezetőm lett.

Ő ért és ráterelget a komfortzónás utamra.

Köszönöm neked Ari!”

/NM Ildikó/

Ildikó azóta elkezdte a vállalkozását 3 gyermekes Édesanyaként és ma már Ő maga szervez MOMCation néven mami szabit hasonló helyzetben lévő Anyáknak.

De ne csak az ő véleménye, álljon itt, hanem azé a Férfié, aki ezt a változást megtapasztalta:

Ildikó Férje:

Drága Ari!

“Szívesen osztom meg Veled a gondolataimat, mert ha hiszed, ha nem, (akarva-akaratlanul) rengeteget tettél hozzá, hogy a mi házasságunk rendeződjön.

A ” szeánszok ” után Ildi mindig feltöltődve érkezett haza és szívesen mesélt mindannyiszor az ott elhangzottakról.

Hétről hétre érződött, hogy egyre kiegyensúlyozottabb, egyre nyitottabbá vált, ahogy haladtatok előre a témákkal. Kifelé is egyre erősebb lett. Valahogy rájött, hogy én is megváltoztam, és hogy mi annyira EGY PÁR vagyunk, minket az Isten is egymásnak teremtett. Az ősz folyamán még gyakran (1-2 hetente) előtörtek belőle a régi sérelmek (amik talán soha nem fognak eltűnni), de ma már mondhatom, csak nagyon ritkán nyúl vissza a múltba. Azokat, akik bántották, akik nem álltak mellette a nehéz időkben, simán eliminálta. Ahogy Ő mondja:

– Készletkisöprést végeztem!

Simán megtanult elengedni dolgokat, embereket, még számára nagyon kedves emberekkel is távolságtartóbb lett. A kapcsolatunknak pedig kimondottan a hasznára vált ez a performansz. Közelebb is kerültünk egymáshoz és csomó dolgot megéltünk újra EGYÜTT, mint anno sok-sok évvel ezelőtt…

Több időt szentel a gyerekeknek, több figyelmet fordít rájuk, még a nagyokat is érezhetően előtérbe helyezte.

Mindig örülök, ha Hozzád indul, mert tudom, látom, érzem, hogy milyen sokat adsz Neki, mennyit jelent számára, hogy valakivel meg tudja értetni magát, azokat a dolgokat, kérdéseket, amik benne vannak.

Segítesz neki feldolgozni olyan érzéseket, amiket egyedül talán nem is tud az ember, mert kell hozzá egy ” külsős “, akit Ő Benned talált meg!”

Baráti ölelés: Krisztián

Én is szeretném, hogy rendbe jöjjön az életem Anyaként!

Megnéznéd az önbizalmad növeléséről,

az önMAGad elfogadásáról, tiszteletéről, megbecsüléséről szóló előadásaimat?

Arról, hogy hogyan tudod hatékonyabban beosztani az idődet, hogy magadra is jusson?

Arról, hogy megerősítést, támogatást, motivációt kapj?

Hogy végre meglásd, hol a Téged megillető helyed a családban?

Arról, hogy hogyan lehetsz kiegyensúlyozott, nyugodt, magabiztos, erejében lévő szeretetteljes Anya, feleség lenni?

Csatlakozz, kifejezetten Anyáknak szóló INGYENES fb csoportomhoz!

Eleged van már abból, hogy folyton összecsapnak a hullámok a fejed felett? Nem értékeli senki azt, amit teszel? Te vagy a családban az utolsó a sorban?

Ennél többet érdemelsz! Megtanítalak, hogyan építsd fel magad és válj Anyaként, feleségként, magabiztos, szeretetteljes, kiegyensúlyozott Nővé!

Miért működik bárminél jobban a módszerem, mint amit eddig kipróbáltál?

 Anyaként, feleségként a fentebb felsorolt szerepeknek teszel eleget nap mint nap robotpilóta módon a társadalom, a szüleid, a párod szülei, mások elvárásai, vagy a magad elé támasztott vélt elvárásaid szerint miközben véres verejtéket izzadsz.

Nincs időd semmire, amit éppen végzel, fejben már máshol, a következő feladaton járnak a gondolataid. Frusztrálnak, feszültnek, idegesnek érzed magad, szorongsz. Az a legfontosabb gondolatod, érzésed, hogy a másiknak jó legyen, a párodnak, a gyerekeknek, miközben a saját érzéseidet is megtagadod mindezért. Nem számít – mondod. Nekik legyen jó.

Csupán azt nem látod, hogy ilyenkor a szeretteid látják, érzik rajtad, hogy szenvedsz, hogy boldogtalan vagy, még rosszabb esetben ideges, feszült, nyúzott, mérges, haragszol, amitől ők is feszültek, idegesek, haragosak lesznek.  Ugye, ismerős az érzés?

Érzed, hogy ez így nem jó. Érzed, hogy minden napod a túlélésedért hajszolt soha véget nem érős maraton. Szeretnéd máshogy csinálni, de hát mindenki így csinálja – mondod… A szüleid is így csinálták, ezt láttad, akkor ennek biztosan ilyennek kell lennie.

 

DE EZ NEM IGAZ!

Nézd meg a szüleid, a szomszédok, az ismerőseid életét és látni fogod, hogy hiába csinálják úgy ahogy, mégsem működik! Mégsem működik jól!

A szüleid mindig is veszekedtek egymással, vagy elváltak. Ha még együtt is vannak idős korukra, legtöbb esetben gyilkolják egymást. Igaz? Legyél őszinte magaddal!

Akkor hogy kellene csinálni, hogy jól működjön? – kérdezed

„Tudtam, hogy csinálnom kell már valamit, csak nem tudtam, hogy mit. Nem volt, aki irányt mutatott volna”

  • mondta Ági – amikor elkezdtünk együtt dolgozni

Ha jelenleg alárendeled magad annak a tévhitnek, hogy mindenkit magad elé kell sorolnod, akkor továbbra is Te leszel az utolsó!

Az, akit nem becsülnek meg, akit nem tartanak számon, aki azt érzi, hogy nem értékes, hanem inkább hasznos, akit besorolnak „mindent is megcsinál Anya és mindenért is ő a hibás”-nak.

Anyai szíved tévesen hiszi azt, hogy szeretetből mindent és mindenkit is magad elé helyezve, lehetsz igazán jó Anya. Mert azt tanultad, ne légy önző! Azonban látod, éled, érzed, mindez:

KÜZDELEM!

De minek küzdenél tovább?

Mi lenne, ha végre szeretettel tudnál a tükörbe nézni és azt mondani:

  • Ez már így nem mehet tovább, valamit tennem kell. Mert ha így folytatom, rámegy a kapcsolatom a gyerekekkel, rámegy a család. Értük, de leginkább magamért, megteszem, amit kell, hogy méltón, megbecsüljem, értékesnek érezzem, tudjam magam. Nyugodt, kiegyensúlyozott életet éljünk.

 

Milyen a megbecsült, magabiztos, kiegyensúlyozott, értékes, nyugodt, ragyogó, mosolygós Anya, Nő?

Hogyan válik belőled az a magabiztos, erejében lévő, szeretetteljes Anya, Nő aki nem feledkezik meg saját magáról?

Nem helyezi magát a családban az utolsónak a sorban

Tudja, tisztában van vele, hogy a saját boldogsága, kiegyensúlyozottságra csak rajta múlik

Nem fél NEM-et mondani adott helyzetekben

Ki tudja és meri is fejezni az érzéseit, fájdalmait

Nem függ senkitől sem érzelmileg, sem anyagilag, sem sehogyan

Képes segítséget kérni

Nem akar mindent egyedül megoldani

Figyelmet fordít a saját egészségére IS, étkezésére, testi, lelki, szellemi egészségére

Nem hanyagolja el a barátait, vannak barátai, akikre számíthat

Van olyan hobbija, ami a saját öröme, feltölti, boldoggá teszi

Tanul, olvas, fejleszti magát szellemileg

Szeretetteljesen tud fordulni mások felé

Az ítélkezés távol áll tőle

Amit itt leírtam, az nem álom, hanem valóság.

Hiszen már rengeteg Anyának segítettem, hogy felismerje mennyire létfontosságú, hogy ő jól legyen. Mindvégig fogva a kezét, támogatva ennek a változásnak a folyamatában.

Minderre a saját életem a legnagyobb példa, minta, ahogy felépítettem ÖnMAGam. Ez az, amit átadok, hogy Te is megélhesd!

Jól hangzik, ugye?

Szeretnéd, ha Te is kapnál egy teljes rendszert, útmutatást, vezetést ÖnMAGad felépítéséhez?

Neked, érted, a gyerekekért alkottam meg ezt a mentorprogramot!

Hogy tudd, érezd: Értékes Anya, Nő vagy!

Foglalj hozzám időpontot egy kötetlen, ingyenes, 45 perces telefonos konzultációra!

Személyreszabott, felépített rendszert és keretet kapsz tőlem ÖnMAGad felépítéséhez Anyaként, Nőként!

 

 Mit kell tudnod erről a konzultációról?

A 45 perces telefonos konzultáció teljesen ingyenes.

A teljes 45 perc rólad szól, a nehézségeidet, kihívásaidat, fájdalmaidat és lehetőségeidet beszéljük át.

Nem akarok neked eladni semmit. Ezen ne stresszelj!

Most csak azt nézzük meg, hogy ha a helyzeted alapján úgy látjuk, hogy érdemes együtt dolgoznunk, akkor felkínálom ennek a lehetőségét. (De ne lepődj meg kérlek, ha ezt nem teszem meg.)

Válaszd ki az időpontot a naptárban,

majd az időpont lefoglalása után válaszold meg a következő oldalon a kérdéseket!

Kérlek várd ki, míg az időpont lefoglalása után átirányít a rendszer a kérdések oldalára, ez pár másodpercet igénybe vehet. Ha nem válaszolod meg a kérdéseket, nem fogom elfogadni a jelentkezésedet.