Reflexológiai talpmasszázs – miről szól?

A távol – keleti gyógymódok szerint az emberi test-lélek-szellem egységet alkotnak, és az egység mindhárom részét együttesen érdemes megfigyelni, támogatni, harmonizálni. Akkor érezzük jól magunkat, ha az életerők egyensúlyban vannak. A reflexológia pedig az életerők tudatos, célirányos serkentése ujjnyomással a reflexterületeken. Kineziológusként is rendszerint alapelvnek tartom a test-lélek-szellem egyensúlyát. Ezért is fontos számomra a munkámban, hogy a testre is nagy hangsúlyt fektessünk, hiszen szolgál minket. Ezen belül, a fizikai testünkön belül a belső szerveink egészségi állapota is, a vérkeringésünk, hormonrendszerünk, idegrendszerünk. A reflexológiai talpmasszázs pedig nagyszerű lehetőséget adhat minket szolgáló testünk harmonizálására. Lelkedre is jó hatással lehet, mert egy kellemes, ellazuló, relaxáló, lelkedre is ható kezelés zajlik abban a 60 percben, míg a reflexológiai talpmasszázson veszel részt nálam. Kellemes környezetben, meditációs zenét hallgatva, illatos illóolajok ölelésében, melyek mind-mind jótékonyan hatnak szívedre, lelkedre.

Szellemed felfrissülhet, gondolataid kitisztulhatnak, hiszen ez az egy óra Rólad szól, a Te ÉN-időd lesz, kizárva minden más zavaró tényezőt a mindennapok zsúfolt forgatagában.

Mindazon kívül, hogy ez az egy óra Rólad szól, máris sorolom Neked, hogy milyen más élettani hatásai lesznek Rád nézve ennek a kellemes masszázsnak:

Vérkeringésed harmonizálása történik
Javul a vérkeringés azon a területen, ahol addig nem volt megfelelő
Hosszú távon biztosítani lehet az erek rugalmasságának megtartását, így a sejtek jó oxigén- és tápanyagellátását, a méreganyagok megfelelő elszállítását. A keringés kiegyensúlyozásával elszállíthatóvá válnak a talpon fellazított lerakódások

Nyirokkeringésed harmonizálása történik
A nyirokrendszer sejtjei mindenütt jelen vannak a bőr és nyálkahártyák felszíne alatt, ahol az idegen anyagok kiszűrése a fő feladat. Minden olyan anyaggal szemben, amelyet a szervezet számára károsnak ítél meg, reagál, mindaddig, amíg ez a helyzet fennáll. A nyirokrendszer alapos és rendszeres masszírozásával a szervezet kiegyensúlyozott működését támogatjuk, segítjük a méregtelenítést és az immunrendszer megfelelő működését.

Méregtelenítő hatással lesz a testedre
Normális működés esetén a méreganyagok nem halmozódnak fel a szervezetben, hiszen a méregtelenítő szervek: máj, vese, tüdő, emésztőrendszer segítségével a testnyílásokon (orrváladék, nyál, hüvelyváladék, menses, izzadság, széklet, vizelet) és a bőrön keresztül a felszínre jutnak. A talpmasszázs során a

  • méregtelenítő szervekre hatva
  • vér- és nyirokkeringésre hatva

jobb lesz a szervezet méregtelenítő képessége, a méreganyagok kiválasztása.

Idegrendszeredre lesz harmonizáló hatással
A talp idegellátása rendkívül gazdag, tudtad, hogy több, mint 70.000 idegvégződés található rajta? Ezidáig én sem tudtam…. Ezek az idegvégződések összefüggésben vannak szerveinkkel.
Az idegvégződések stimulációján keresztül meg lehet szüntetni az idegi pályákon kialakult akadályokat. Az idegrendszer reflexpontjaira hatva pedig további harmonizáció érhető el. Egy talpmasszázs után pedig – saját tapasztalatból is megerősíthetem – hogy kisimul az idegrendszered!

Hormonrendszeredet is harmonizálja
A hormonok MINDEN folyamatban aktívan részt vesznek. Minden életműködésünk függ a hormonoktól. Kapocs az agy és a szervezet működése között. A fizikai működésen túl az érzelmeket és gondolatokat is befolyásolja és fordítva is igaz! (Szerintem ezt mi Nők tudjuk, de ha a Férfiakat megkérdezzük, ők is erőteljesen bólogatni kezdenének 🙂 A belső-elválasztású mirigyek a váladékukat, a hormonokat közvetlenül a vérbe juttatják. Hatásukat már kis mennyiségben kifejtik. A vér- és nyirokáram útján jutnak el a megfelelő helyre. Talpmasszázzsal harmonizálni tudjuk a hormonrendszer működését, alulműködés esetén serkenteni, túlműködés esetén csökkenteni az adott szerv aktivitását.

Lazít, oldja a feszültséget, harmonizál – ez a legjobb elsődleges megtapasztalása a talpmasszázsnak – szerintem
Nagyon jó hatással van a szervezet energetikai feltöltésére és kiegyenlítődésére. Holisztikus gyógymódnak is nevezik, mivel a fizikai testen keresztül hat a lélek és a szellem világára is! A Reflexológiai talpmasszázs a fizikai testen, a talpon keresztül hat a lelkedre, szellemedre, gondolataidra. A kineziológiával az érzelmi stresszoldással lelkeden keresztül hatunk a szellemedre, gondolataidra, fizikai testedre.
Két különböző módszer, s hogy melyiket választod, mi az, ami számodra megfelelőbb, döntsd el Te magad! Kérlek, hogy NE jelentkezz Reflexológiai talpmasszázsra amennyiben az alábbiak

Rád vonatkoznak:

  • műtét utáni 3-6 héten belül vagy
  • magas lázad van
  • mélyvénás trombózis jeleit észleled magadon (Jelei: nagyfokú duzzadás, fájdalom, pirosság, melegség a bőrödön)
  • Akut gyulladás a visszerekben, visszeres lábfejek esetén
  • Fertőző betegséged van
  • Nyílt seb, égés, törés, gombás a bőröd, körmeid
  • Sugár és kemoterápia alatt állsz
  • Méhen kívüli terhesség, veszélyeztetett terhesség állapotában vagy
  • Áldott állapotban vagy
  • Pacemaker-ed van
  • Dialízis kezelésre jársz
  • Syncumart szedsz
  • Epilepsziával küzdesz
  • Súlyos pszichés zavart, betegséget diagnosztizáltak nálad
  • Nagyon magas a vérnyomásod
  • Menstruálsz, és/vagy nagyon erős a vérzésed, endometriózissal küzdesz

A reflexológiai talpmasszázs egy hívás, egy érzés hatására került hozzám közel. Kineziológusként nem is értettem mi dolgom van vele. Elsajátítottam, megtapasztaltam jótékony hatását, melyet azóta is rendszeresen igénybe veszek saját magam testi, lelki, szellemi egyensúlya, harmonizálása érdekében. Tudom, tapasztalom, megélem, hogy milyen jó hatással tud lenni saját magam számára is. Legfőképpen megelőzés, prevenció céljából, hiszen a talpon viszonylag hamar, jobban érzékelhetően jelennek meg azok a jelzések, amik megmutathatják, hogy a szervezetben az egyensúly felborult. Így a zónákra hatva a talpmasszázzsal az EGÉSZ szervezetre lehetséges hatni az EGYENSÚLY irányában. Harmonizálva a teljes testet, szerveket, érzelmeket, szellemet. Érdemes megemlíteni, hogy tartós eredményt akkor hozhatunk, ha az életmódon is tudunk változtatni. Megoldunk érzelmi konfliktusokat. Ehhez segítség lehet egy kineziológiai oldás is akár. Érdemes a testünk egészsége érdekében rendszeresen több vizet fogyasztani, értékes tápanyagokkal teli egészséges ételeket enni, nagyobb mennyiségben javasolt növényi eredetű ételeket. Kerülni a tartósítószeres, feldolgozott élelmiszereket. Az életünkbe több örömöt megélni, szeretettel teli életet élni.

Ehhez segítségül találhatsz információkat az oldalamon. Programokat, workshop-okat. Legyen szó akár az ÖnMAGad iránti szeretet megéléséről, a Hogyan szeresselek? – Útmutató ÖnMAGad szeretetéhez workshop alapján és/vagy az Érték – Pénz – ÖnMAGam workshop alapján.

Bármit választasz, bármiben segítségedre lehetek, keress meg bátran! A Reflexológiai talpmasszázs választásával, ami a Tiéd lesz:

  • 60 perc, ami a Te Én-időd lesz
  • kellemes meditatív zenével a fülednek, lelkednek
  • illatos illóolajokkal az érzékeidnek, a lelkednek
  • kellemes masszázzsal a talpadnak, testednek, lelkednek, szellemednek

FONTOS! Ha reflexológiai talpmasszázsra érkezel, kérlek, az időpontod előtt egy órával már igyekezzél nem terhelni a gyomrodat, azaz a kezelés előtt legalább egy órával étkezz korábban! Köszönöm!

A 60 perces Reflexológiai talpmasszázs díja: 10.000,- Ft

Lehet, hogy nem tértem ki olyan témára, ami kérdés lehet számodra, kérlek, hívj nyugodtan, hogy válaszolhassak Neked, ha valami nem lenne egyértelmű. Keress bátran telefonon, ha nem venném fel, mert dolgozom, visszahívlak!

Reflexológiai talpmasszázs

Benis Ari, kineziológus