Még akkor is ha néha bántasz…

  “Már megtanultam a hülyeségeit elfogadni.

Már megtanultam, hogy hogyan kell vele bánni. Tudom, hogy ha neki nincs jó kedve, vagy valami baja van, akkor bánt engem is, mert ha neki baja van, akkor másnak is legyen, nehogy már a másik jól érezze magát.

Ő ilyen.

Ha baja van, piszkál, beszól, valami hibát talál bennem. De már megtanultam elengedni a fülem mellett.

Tudom, hogy ő ilyen.

Nem esik jól, de ez van. azt  nagyon jól megvagyunk egymással, mert nagyon jól tudjuk a céljainkat megvalósítani. Ő tervez, kitűzi a céljainkat én pedig támogatom, megyek utána.

De az, amiért most itt vagyok, az, hogy az együttléteink alatt nem igazán tudom átadni ÖnMAGam. Nem tudok felszabadult, igazán könnyed, csábító Nő lenni. És nem tudom ezt magamban feloldani egyedül.”

Ha kritikát, negatív minősítést hallunk, és érzelmileg az érinti bántót, negatívan is nem akarjuk, de beépül, részünké válik és rombolja az önbecsülésünket. Bárhova, bármerre megyünk az hatással van ránk. Bármilyen helyzetben. 

A legintimebb helyzetben pedig, amikor le vagy vetkőzve minden védelemtől, a legsebezhetőbb helyzetben átadni magadat, nem mindig könnyű. A tudatalattid védelmi rendszere működésbe lép! Véd! Ez a dolga. Ilyenkor figyelő üzemmódba kapcsol, és a tested reagál. Lefagy, mert fél, mert tart a minősítéstől, a kritikától. Tested minden sejtje megmerevedik, mert így tud védekezni…

Mert valaha, valamikor ez a védekező cselekedet szolgálta a túlélésedet.

Gyermekkorba mentünk vissza.

Egy nagyon határozott erős, kritikákat és véleményeket nem magába fojtó szülő által, a gyermek megtanul csendben maradni. Tűrni. Elfogadni. Hallgatni a kritikát. Ami aztán természetessé válik. Mert megszokta. Mert ő csak a gyermek. Akinek csendben kell maradnia és szót fogadni. Elfogadni azt, amit a felnőtt, a szülő mond. Mert mindig neki van igaza.

Aztán később, kapcsolatokban tapasztalható meg ez a minőség. A párkapcsolatban, házasságban is.

Felismertük.

OLDOTTUNK

Mit tudsz még csinálni?

ISMERD FEL, hogy az általad elfogadott viselkedés nem normális viselkedés, nem a szeretet teréből érkezik hozzád. Hogy érezhetnéd biztonságban magad, ha bántanak? Akár szavakkal? Sehogy!

Ismerd fel, halld a saját hangodat, amikor kimondod: „ha baja van, ENGEM IS BÁNT!”

Ne hagyd !

Ha hagyod, saját magadat is bántod!

ISMERD FEL!, hogy annak érdekében, hogy Te biztonságban, elfogadásban, szeretetben érezhesd magad, Neked kell jelezni a másik felé, hogy hagyja abba ezt a fajta viselkedést, mert téged ez mélységesen bánt!

Ne ítélkezz felette Te sem! Ne bíráld! 

Első körben kérdezd meg magadtól:

Jól érzem magam ezektől a szavaktól, mondatoktól ?

Nem?

Akkor miért hagyom?

Mi az, ami miatt ezt eltűröm, hagyom, hogy megalázzanak, szavakkal, tettekkel bántalmazzanak?

Mert nekem ez így nem jó! Mert nekem ez így fáj.

Mert bármennyire is aprónak tűnnek ezek a kritikák, negatív vélemények, a lelkedig hatolnak és fájnak, igaz?

Mert bántások, bántalmazások

– akár szóval, akár cselekedetekkel –

addig lesznek,

míg Te magad azt eltűröd, hagyod!

Őszintén kívánom Neked, hogy sikerüljön FELISMERNI, mi az akadálya annak, mi az a mintád, mi a hitrendszeri blokk, ami nem engedi, hogy igazán szeress és szeretve érezd magad!

A Te sikerességedet, ÖnMAGad felépítését szeretném támogatni, ezért el tudsz jönni hozzám, vagy tudunk az ONLINE térben is oldani annak érdekében, hogy a Te életed is jobb legyen, kiteljesedjen!

Szabad, független, kiteljesedett emberré, aki dönthet, kezébe veheti a saját élete irányítását!

Hívj bátran:

Benis Ari

kineziológus

Gyógyító Szív Meditáció Mester – coach

06-20-352-9185