Mélypontból a Francia riviréáig…

Az üzletbe belépve hangulatos lágy dallamok fogadnak, finom illatok fűszerezik a vendég érkezését. Mosoly és kedvesség árad Anitából.

Hosszabb ideje dolgozunk együtt, csak hallgattam, mi zajlik benne és jegyzeteltem, megengedte:

„Fontos számomra, hogy a vendég jól érezze magát. Pihenni, feltöltődni jön hozzám. Megtisztel a bizalmával, az én szolgáltatásomat kéri. Úgy érzem viszonzásom, hálám jeléül, ami tőlem telik a legtöbbet szeretném adni. Mind szakmailag, mind emberileg, mind abban, hogy jó érzéssel távozzon, megelégedve és örömmel térjen vissza!

Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy én is rendben legyek.”

Azt gondolom, látom és tapasztalom, – a saját bőrömön is – hogy emberekkel dolgozni, szolgáltatást végezni a legnagyobb lelkesedéssel és szeretettel lenne értelme…

Lehet, hogy ez most furcsán hangzik, de szerintem így lehetne egyre jobb világot teremteni, ha odafigyelést, törődést, jó érzéseket tudnánk átadni másoknak.

Persze, nem olyan egyszerű ez…

Ha mindig csak adunk és adunk, egyszer csak azt érezzük, hogy kimerültünk, elfáradtunk, frusztráltak, elkeseredettek leszünk, és legszívesebben feladnánk… Pedig, csak kiürültek a tartalékaink, nem figyeltünk oda az újra töltésre. Úgyis mondhatnám, hogy nem tisztítottuk meg a lelkünket, ami valljuk be, időnként rendesen beszennyeződik. Ugyanúgy, ahogy a ruhánkat mossuk, tisztálkodunk, a lelkünket is tisztítani kell. Tölteni kell….

Így volt ezzel Anita is, amikor 2022.januárjában bejelentkezett hozzám. Rendszeres migrénes fejfájással, alvászavarral, szorongásos tünetekkel. Minden baja is volt. Nem érezte jól magát a bőrében. Lehet ezt így mondani egyszerűen.

Elkezdtünk együtt dolgozni.

„Mindig kellett egy háttér, ami segít, hogy előrébb jussak. Pályám kezdetén, Szegeden éltem a családommal és csak később költöztünk fel Dunakeszire. Míg ott éltem a pszichotronikával is megismerkedtem, az is nagyon bevált, így nem volt kérdés számomra, hogy a jóllétemet bármely más alternatív módszerrel támogassam, hozzam rendbe. Egyensúlyba.”

Nagyon sokat fejlődtem azáltal, hogy mindig kértem, mertem segítséget kérni, hogy tudjak haladni előre. Nekem ez a hit kellett ahhoz, hogy erősödjek.

Az, hogy egyedül felépítettem a kozmetikát nagy önbizalmat ad. Szegeden is felépítettem kezdetben, majd ahogy elköltöztünk, itt is újra kellett kezdenem mindent. Elsőre még úgymond „kétlaki” életet éltem, vissza-vissza jártam dolgozni Szegedre, de ez az ingázás szétforgácsolt. Közben a kislányunk is iskolás lett, több figyelmet kellett szentelnem az itteni életünknek. Ebben az időben nem találtam a megoldást, ezért is fordultam segítségért hozzád.

Nem könnyen találtam itt fel magam, mert minden ismeretlen volt. Új emberek, új vendégkör kiépítésére volt szükségem. Akikért ma végtelenül hálás vagyok.

Ugyanakkor sajnos megjelentek fizikai tünetek nálam, mint migrénes fejfájás, szorongásos tünetek. Jött a covid, nem tudtam dolgozni, aztán a rezsi válság. Mélypontba kerültem. Ekkor kerestelek fel.

Akkor úgy döntöttem, hogy nem érdekel, de muszáj valamit kezdenem magammal, mert ez így nem mehet tovább.

Hetente dolgoztunk kezdetben azon, hogy egyre jobban érezzem magam és lássam a célom, a reményt arra, hogy igen is ki lehet jönni a legkilátástalanabbnak tűnő helyzetből is.

Mivel különböző módszerekkel dolgozol és javasoltad, hogy vegyem igénybe és alkalmazzuk rám szabva hétről hétre, így belevágtam. Mondhatom, nem bántam meg!

Ami ez alatt az idő alatt történt, ha más meséli el, lehet, hogy el sem hiszem.

Megszűntek a migrénes fejfájásaim.

A pánik érzések, gyomorgörcsök csitultak.

Képessé váltam nagyobb tömegbe menni anélkül, hogy gyomorszorító érzéseim lettek volna. Aki ilyet átélt már, az tudja, miről beszélek.

Elmenni bárhova messzebb, vagy nagyobb társaságba, maga volt a rémálom számomra.

Majd nem csak bennem, körülöttem is egyre jobban tisztultak a dolgok. Elkezdtem az otthonunkat egyre szebbé alakítani. Átgondoltam, hogy megszűntetem az ingázást és eladom a szegedi üzletet, hogy megvegyem itt Dunakeszin a második sajátomat, amire most már teljes figyelmemet szentelhetem!

Mindezt 2022. szeptemberében, amikor a legnagyobb válságot éltük meg és mindenki úgy gondolta, hogy biztosan nem tudjuk eladni az üzletet!

Sikeresen eladtuk és az az üzlet, amit eddig béreltem, most már a sajátomnak tekinthetem. S nem csak ez a jó érzés tölt el, hanem tudom, hogy hosszabb távon egy nagyon jó befektetést is megvalósítottam, hiszen vállalkozóként a jövőmről is gondoskodnom kell.

Ez csak egyik szelete volt a közös munkánknak, s most, hogy összegzem, jövök rá, hogy mennyi minden is változott az életemben.

Nem mertem hosszabb utakat bevállalni, féltem attól, hogy mi lesz, ha nem leszek jól? Mi lesz, ha jön a rossz érzés, a gyomorgörcs, a pánik? Lassan, apránként haladtam ez idő alatt, kisebb kirándulásokkal és hosszabb hétvégékkel. Ott motoszkált, próbált felszínre törni bennem a rossz érzés, de sikerült túlnőnöm rajta.

Most nyáron pedig megcéloztuk, kitűztnük egy hosszabb nyaralást, a Francia Riviérát és végig is jártuk!

Hazajövet, már csak az az érzés nem hagyott nyugtot, hogy mennék még….

Ja, és repülővel! Amitől eddig irtózatosan féltem…

Hogy vagyok most? Mikor összegzem az elmúlt közel másfél évet? Megérte!

Ha én jól vagyok, a körülöttem lévő dolgok is jól lesznek…

A családom, a gyermekem, a vendégeim. Mert azt tudom adni, ami bennem van…

Most már tudom, hogy a vendégek a kezem által gyógyulnak. Szeretnék olyan plusz dolgokat adni a vendégeknek, amitől jól érzik magukat. Most már lassan 20 éve a szakmában vagyok, érzem, hogy a fejlődés, változás, folyamatos ezen a területen is.

De minden velem, bennem kezdődik….

Végtelenül büszke és hálás vagyok Anitának az együtt járt Utunkért! Tudom, hiszem, hogy bármi lehetséges, amit igazán szívből meg akarunk valósítani és teszünk is érte! Időt, energiát, hozzáállást, hajlandóságot nem kímélve! Áldozni rá! Mert anélkül, nem nagyon megy!

Megismerhetitek Őt, kedves, figyelmes, magasan képzett szakmai tudását és a vendégekhez való szívélyes hozzáállását saját bőrötökön is – szó szerint – megtapasztalhatjátok!

Keressétek Dunakeszin az Orchidea kozmetikában a Tóvárosban a Kolozsvár utca 33/A. 30-295-6266

Én pedig a Te sikereidnek örülök! És kísérlek, segítek, megyek veled az Utadon, hogy Te is felépítsd ÖnMAGAD, kiteljesítsd a szabad, független életed, hogy a legjobbat hozd ki magadból, amit aztán átadhatsz, tovább adhatsz a szeretteidnek, a környezetednek!

Benis Ari

kineziológus

Gyógyító Szív Meditáció Mester – coach

06-20-352-9185